Cirkel van Invloed

” Grant us the serenity to accept the things we cannot change, the courage to change the things we can, and the wisdom to know the difference. “

Er zijn dingen waar je controle over hebt. Die kun je veranderen. De rest mag je loslaten. Met deze super eenvoudige retrospective ga je de twee van elkaar scheiden.

Werkwijze
In dit voorbeeld gaan we uit van strubbelingen in de samenwerking tussen meerdere teams. De retro wordt bijgewoond door de teamleden van de diverse teams.

  1. Teken een grote cirkel op een whiteboard met een diameter die ongeveer 50% van het bord vult
  2. Laat de teamleden (van alle teams) individueel post-it’s plakken met struikelblokken.
  3. Zij plakken die in de binnenste cirkel als ze denken dat de teams het euvel onderling kunnen oplossen. Als dit niet het geval is, plakken zij de post-it buiten de cirkel.
  4. Bespreek vervolgens plenair eerst de items in de cirkel en koppel er concrete acties aan.
  5. Bespreek vervolgens de items buiten de cirkel en probeer acties te bedenken waardoor deze binnen de cirkel van invloed getrokken kan worden.
  6. De facilitator verzamelt alle items die nog buiten de cirkel geplakt zijn en zorgt dat die bij de juiste persoon buiten de teams terecht komen.
Welkom in de LSD toolkit
Je bent beland in de Lean Story Design toolkit. Een schatkist vol werkinstructies, sjablonen, allerhande werkvormen, oefeningen, handige tips en slimme trucs voor de teamcoach, teamlead, LSD coach, scrum master en agile coach.

Als je op zoek bent naar informatie over LSD, de workshops of de boeken, kijk dan op de corporate website.