Thuiswerken

In 2020 gaan weer als gevolg van de Coronacrisis massaal thuiswerken. Tot mijn verbazing – en die van veel managers – gaat het vaak beter in plaats van slechter. De teamleden hebben meer plezier in hun werk en krijgen meer werk gedaan.

Dit wereldwijde ‘experiment’ leert veel over hoe we organisaties inrichten en wat er gebeurt als je belemmerende factoren wegneemt. De CEO van Shopify ziet zelfs een trend: ‘De dagen van de kantoor-centriciteit zijn voorbij’. We gaan de plek waar we werken opnieuw uitvinden en dat is mooi. Een kanttekening is wel dat dit thuiswerken niet te lang moet duren zodat de teamcohesie bewaard blijft.

Tip: in het cyane deel van de LSD reeks lees je – vanuit de factoren die een team krachtig maken – meer over waarom thuiswerken voor sommige teams zoveel beter werkt.


De vijf gouden tips voor werken op afstand volgens Management 3.0

LINKS
Op deze pagina vindt je een aantal links naar informatie over de voor- en nadelen van thuiswerken. Wat betekent het voor de managers? Het meeste voorwerk is gedaan door organisatieadviseur Jurriaan Kamer, waarvoor dank. De informatie is grotendeels in het Engels…

TIPS
– Er is ook een uitgebreide wiki voor ‘remote work’.
– Werk je met scrum en wil je de retrospectives op afstand toch succesvol laten zijn, lees dan mijn artikel over retrospectives voor een gedistribueerd team.

Even een pauze met Zoom Bingo (klik op foto voor vergroting).

Pim van The Corporate Rebels deelt op hun blog vijf tips voor betere video conferencing.

Er is nog veel meer te zeggen over dit (feitelijk over ieder) onderwerp, maar het geeft hopelijk een idee van de kansen en bedreigingen.

Welkom in de LSD toolkit
Je bent beland in de Lean Story Design toolkit. Een schatkist vol werkinstructies, sjablonen, allerhande werkvormen, oefeningen, handige tips en slimme trucs voor de teamcoach, teamlead, LSD coach, scrum master en agile coach.

Als je op zoek bent naar informatie over LSD, de workshops of de boeken, kijk dan op de corporate website.