Heroïsche verhalen

Met deze oefening vertaal je de energie van succesverhalen uit het verleden naar de toekomst *

Breng je team bijeen en leg kort uit wat het doel is van de sessie. Zorg dat de setting veilig en vertrouwelijk is.

In de eerste ronde vraag je de teamleden ieder voor zich een verhaal te vertellen uit hun jeugd waarin zij boven zichzelf uitgestegen. Waarin hun inbreng doorslaggevend was voor het succes van de groep. Het verhaal moet heroïsch zijn, we willen kippenvel op onze armen. Geef vijf minuten voor de voorbereiding. De teamleden vertellen vervolgens een voor een hun verhaal. 

In de tweede ronde laat je de teamleden individueel opschrijven waar zij denken dat het project op vastloopt en welke kwaliteit van henzelf of een van de teamleden de impasse kan doorbreken. Dit presenteren de teamleden ook weer een voor een. 

In de derde ronde worden de ideeën verzameld op een wand of bord. Die worden vervolgens gerankt met bijvoorbeeld dotvoting. De top drie wordt vertaald in concrete acties. Het is helemaal leuk als een teamlid de oogst van de sessie in verhaalvorm presenteert. 

* Deze werkvorm heeft inderdaad veel overeenkomst met de Liberating Structures (LS) Appreciative Interviews. Alleen gaat deze oefening verder waar LS stopt.

Welkom in de LSD toolkit
Je bent beland in de Lean Story Design toolkit. Een schatkist vol werkinstructies, sjablonen, allerhande werkvormen, oefeningen, handige tips en slimme trucs voor de teamcoach, teamlead, LSD coach, scrum master en agile coach.

Als je op zoek bent naar informatie over LSD, de workshops of de boeken, kijk dan op de corporate website.