Feedback

Feedback is voor een team wat water is voor een plant. Toch blijkt ook in ervaren teams het geven en krijgen van feedback lastig. Er zijn veel technieken die hierbij kunnen helpen – en handige ezelsbruggetjes- maar uiteindelijk is het toch vooral een kwestie van veel oefenen. Maar als aanzet kun je hieronder de LSD feedback kaart downloaden (pdf)

Klik om de PDF te downloaden

In de LSD workshop is er voldoende aandacht voor het werken met feedback. We gebruiken hiervoor leuke oefeningen en vooral veel improvisatie en rollenspellen.

SELFIE
In een autonoom team worden de teamleden niet meer individueel beoordeeld door hun manager. Geen eindejaarsgesprekken graag of individuele groeibonussen. In plaats hiervan beoordelen de teamleden elkaar of, beter, het team. Dit kan uiteraard alleen in een volwassen team. Een handige tool hiervoor is de zogenaamde teamselfie. Definieer de aspecten waarin je als team wilt groeien en beoordeel jezelf periodiek. Zorg altijd dat de beoordeling resulteert in een aantal concrete acties.

Welkom in de LSD toolkit
Je bent beland in de Lean Story Design toolkit. Een schatkist vol werkinstructies, sjablonen, allerhande werkvormen, oefeningen, handige tips en slimme trucs voor de teamcoach, teamlead, LSD coach, scrum master en agile coach.

Als je op zoek bent naar informatie over LSD, de workshops of de boeken, kijk dan op de corporate website.