Storytelling met je team

Op deze pagina vindt je een aantal oefeningen die we bedacht hebben om storytelling te oefenen in een team/groep. De titel van de oefening vertelt over de ‘uitdaging’.


‘IK KAN HELEMAAL NIET…’

Een leuke vorm voor een retrospective met je team is deze: knip gelijke strookjes papier en geef elk teamlid er een. 

Iedereen zet voor zichzelf een zin op papier die begint met ‘Ik kan helemaal niet…’ of ‘Ik ben helemaal niet…’ en vouwt vervolgens de papiertjes dicht

Vervolgens open je plenair steeds 1 briefje en moet de groep raden wie het heeft geschreven. Uiteraard gaat het vooral om het gesprek dat volgt. 


PRATEN MET JE LIJF

Storytelling gaat niet alleen over woorden, maar ook over hoe je het brengt. Over de non-verbale elementen. Deze oefening helpt hierbij.

Kies een lekkere rap beat (bijv. van freemusicarchive.org/genre/hip-hop_beats) en maak individueel een rap waarin je het team epos vertelt. Een luchtig lied waarin je de strijd en glorie van het team bejubelt. 

Maak er een wedstrijd van: wie heeft de beste rap en bijpassende moves? Gebruik dus niet alleen je stem, maar ook je handen en je heupen. 


Welkom in de LSD toolkit
Je bent beland in de Lean Story Design toolkit. Een schatkist vol werkinstructies, sjablonen, allerhande werkvormen, oefeningen, handige tips en slimme trucs voor de teamcoach, teamlead, LSD coach, scrum master en agile coach.

Als je op zoek bent naar informatie over LSD, de workshops of de boeken, kijk dan op de corporate website.